AnnemiekeWie ben ik?

 Ik ben Annemieke Lammé (1968) en ben sinds mijn vroege jeugd al geïnteresseerd in het alternatieve. Toen ik rond mijn 20ste uiteindelijk uitgedokterd was met de reguliere geneeskunde en nog steeds klachten had, ben ik op zoek gegaan naar een alternatieve behandelingswijze. Uiteindelijk kwam ik in aanraking met Shiatsu en dat bleek een goede match. Niet alleen kwam ik van mijn klacht af, maar ik raakte ook geboeid door de techniek en de mogelijkheden van deze Chinese Geneeswijze.

Na een voorbereidende opleiding tot Sportmasseur en zijstapjes richting Reiki en voetreflexmassage, ben ik uiteindelijk begonnen met de drie-jarige opleiding tot Shiatsu-therapeut aan de Academie Qing Bai (Shu Ha Ri) in Nijmegen.

Om mijn al aanwezige medische kennis verder aan te vullen, heb ik tevens de opleiding ‘Westers Medische Basiskennis’ gevolgd. Met deze diploma en mijn EHBO-diploma op zak, worden mijn behandelingen vergoed door uw (aanvullende) verzekering.

Daarnaast volg ik regelmatig bijscholingen, zodat ik op de hoogte blijf van nieuwe ontwikkelingen en ik kan blijven groeien in mijn rol als therapeut.

Hoezo Haru?

Haru is een Japans woord en heeft (zoals veel Japanse woorden) een brede betekenis. Haru wordt gebruikt om aan te geven dat iets nieuw, vers, fris of een nieuw begin is.
De varen heeft in de Maori-cultuur op Nieuw Zeeland eenzelfde soort betekenis. Voor de Maori’s betekent de varen (Koru) het begin van het leven en wordt het gebruikt als symbool voor een nieuw begin, groei en harmonie.

In de Traditionele Chinese Geneeswijzen hoort de kleur groen bij het element Hout. Dit element symboliseert een nieuw begin, geboorte, groei en ontwikkeling en hoort bij het seizoen lente.  
Ik heb mijzelf tot doel gesteld om u als cliënt te helpen om bij wijze van spreken ‘als nieuw’ te worden, om u kracht te geven om te groeien en u weer in balans (harmonie) te brengen zodat u na een behandeling weer fris en ‘vers’ aan de rest van uw leven kunt beginnen.
Dit is de reden dat de varen, de naam Haru en de kleur van de lente in het logo van Shiatsu-Praktijk Haru zijn verwerkt.