7 Tips om lekkerder in je vel te zitten

Geniet van alle kleine dingen

Drink een kopje koffie in de zon, ga even lekker buiten staan en zucht eens diep, lees toch even dat hoofdstuk nog uit,
zet de radio even lekker hard aan en zing mee, ga even zitten en geniet van de stilte om je heen, neem de tijd om lekker te douchen en je haren te wassen.
Wanneer je geniet van de kleine dingen, verwen je jezelf met je aandacht. Niet alleen de mensen om je heen verdienen jouw aandacht, jij ook!

Maak je niet druk over dingen die niet van jou zijn
Omdat jij degene bent die het zou kunnen oplossen of regelen, betekent dat nog niet dat jij dat ook moet doen.
Laat anderen de verantwoordelijkheid nemen voor de dingen die bij hen horen. Geef hen de kans om het zelf te doen of op te lossen.
Probeer los te laten dat zij het waarschijnlijk op een andere manier zouden doen dan jij. Grote kans dat het prima lukt!
En wanneer jij los laat, heb je je handen vrij om andere dingen te doen of om over leukere dingen na te denken.

Kijk naar wat je al hebt
Focus je niet op wat je wilt hebben of wat anderen hebben. Daar wordt je alleen maar ontevreden van. Kijk naar wat je al hebt en wees je bewust dat je een
bofkont bent.
Ben je omgeven door mensen die van je houden? Heb je een comfortabel thuis? Heb je de keuze om 3x per dag een maaltijd te eten? Wees bewust van al je zegeningen en geniet daar ook van. Je zult er een stuk minder ontevreden van worden.

Gun jezelf tijd voor jezelf
Waarom zou jij wel voor anderen moeten zorgen en niet voor jezelf? Laten we het eens omdraaien: Pas wanneer je goed voor jezelf zorgt,
kun je goed voor anderen zorgen...
Dus neem nu eens dat abonnement op dat tijdschrift en gun jezelf de tijd om het van voor tot achter te lezen. Ga lekker die cursus
pottenbakken doen. Plan een paar keer per week een half uurtje tijd voor jezelf. Je zult zien dat je er blijer van wordt!

Beweeg!
Door te bewegen, breng je je energie ook in beweging. Maar let hierbij op: alleen wanneer je het ook leuk vindt, zal dit positief werken.
Natuurlijk geeft het je een kick wanneer je die 3 km gelopen hebt. Maar wanneer je jezelf moet dwingen om het te doen en je na afloop
knieklachten hebt, een tintelende arm en hoofdpijn, dan is dit toch echt niet de beste manier van bewegen voor jou.
Kies iets dat je ook leuk vindt om te doen! Combineer het uitlaten van de hond met jouw manier van bewegen, ga fietsen als je echt een hekel aan hardlopen hebt.
Ga juist wandelen als je fietsen niet leuk vindt. Alleen wanneer je er een goed gevoel aan over houdt, zal jouw energie gaan stromen.
En pas dan zul je daar de voordelen van ondervinden: je krijgt juist meer zin om dingen te doen, je gaat meer plannen maken en nog beter: je gaat ze ook daadwerkelijk uitvoeren! Pas wanneer de energie beweegt, ga jij bewegen.
Doe je dingen echt tegen je zin in, dan zal de energie juist stagneren en zul je je minder fit voelen, minder zin in dingen hebben en niet van de bank af kunnen komen. En dat is juist niet de bedoeling!

Omdenken
Je zult er versteld van staan hoeveel invloed de manier van denken heeft op je energie. Planten waarbij negatief commentaar gegeven werd,
groeiden minder snel dan planten waarbij er vrolijk gelachen werd en er veel positieve aandacht gegeven werd. Zelfs sneeuwvlokken ontwikkelen zich mooier
bij vrolijke muziek dan bij chaotische wanklanken.
En wat heb je er aan om negatief te denken? Wat schiet je er mee op? Het is maar hoe je er tegenaan kijkt. Wat voor de rups het einde is, is voor de vlinder een prachtig begin! Maar weet dat energie wordt opgeslokt door negativiteit en dat positiviteit juist energie genereert.

Lachen is echt gezond
Volgens de TCM hoort vreugde en lachen bij het Hart en het element Vuur. Mensen met een sterke Hart energie zijn open, meestal extravert, vrolijk en positief. Ze praten graag, zijn begaan met hun medemens en laten hun emoties makkelijk zien.
Andersom beredeneerd, kan je je Hart energie stimuleren door te lachen. Je wordt dan vanzelf vrolijk, wanneer je vrolijk bent, ben je meer open en
krijg je vaak positieve reactie van mensen om je heen. Door te lachen zet je je hart open en geef je de Hart energie een extra impuls waardoor de energie
weer begint te stromen. En zeg nou zelf, jij ziet toch ook liever vrolijke mensen om je heen dan sombere mensen?
Dus lach eens wat vaker, dat houdt je gezond!