Goede voornemens?

Het nieuwe jaar start traditiegetrouw met goede voornemens.... zoals bijvoorbeeld meer bewegen. Zelfs de commercie overstelpt ons met aanbiedingen voor sportschoolabonnementen, sportschoenen, kekke zweetbandjes en nog veel meer.
En jij bent nog steeds bezig met moed verzamelen om dan toch echt een keer te gaan beginnen. Heb jij ook geen zin, geen energie, geen puf... En is het dan juist goed om fanatiek te gaan bewegen of toch niet?

Er is een makkelijke test om te kijken of bewegen goed voor je is of niet:

Reserveer wat tijd om eens lekker op pad te gaan en te bewegen. Of het nu hardlopen is, wandelen, dansen, skaten, zwemmen of fietsen, dat maakt niet uit. Kies vooral iets dat je leuk vindt. Hou dit 15-20 minuten vol en ga dan thuis even lekker op je gemak zitten. En wees dan even heel eerlijk: Voel je je beter nu je hebt bewogen?
In dat geval is er sprake van een stagnatie van energie waardoor je je futloos, een btje depri en ongeinspireerd voelt. Bewegen zet energie in beweging en zorgt dat de energie weer beter door je lichaam stroomt... Gevolg: Je voelt je beter!

Voel je je echter nog meer moe, leeg en futloos? Dan kan er sprake zijn van een energietekort. Door de beweging verbruik je nog meer energie en voel je je juist slechter dan je je daarvoor voelde.
In dat geval is het slim om goed voor jezelf te gaan zorgen door een TCM-therapeut (acupuncturist, shiatsu therapeut, herbalist) bij jou in de buurt te bezoeken. Ik weet zeker dat deze je kan helpen zodat je je energie weer kunt aanvullen en weer kan laten stromen!