De Supermaan, heb jij er iets van gevoeld gisteravond?

De volle maan en dus de maximale Yin heeft invloed op ons. Dat kan zowel negatief als positief zijn. Enkele voorbeelden:
- Je voelt je extra energiek (zowel overdag als 's nachts)
- Je voelt je sterk (fysiek)
- Je kan zeer helder nadenken
- Je hebt een sterke drang om te creëren

Of juist negatief:

- Onrustig door teveel energie 
- Onrustig slapen, veel woelen
- Veel dromen, soms zelfs slaapwandelen
- Snel last van emoties (boosheid, verdriet, angst)

Maar hoe is dit nu te verklaren?
Als we het principe van Yin en Yang toepassen, komen we een heel eind. Zo is de vrouwelijke energie met het Yin verbonden. Wanneer Yin erg sterk is, zullen veel vrouwen zich ook sterker voelen. Personen bij wie de Yang meer aanwezig is (bijvoorbeeld mannen), kunnen hier misschien juist onrustig van worden. Al die vrouwelijke energie kunnen ze niet zo goed plaatsen. De onrust zal het sterkst zijn in de nacht omdat dan de Yin ook het sterkst is.
De onrust kan ook ontstaan doordat enkele aspecten van Yin niet prettig aanvoelen voor die personen die vooral Yang aspecten hebben. Bij Yin hoort bijvoorbeeld een dalende beweging, een samentrekkend effect en compactheid. Als jij als persoon juist Yange aspecten voelt zoals een stijgende beweging, een verspreidend effect en luchtigheid, dan voel je je niet prettig als de Yin energie dat beïnvloed. 
Maar voor anderen voelt het juist erg fijn omdat hun Yang wat meer in evenwicht komt door het extra Yin. Yin geeft rust, maakt ontvankelijk en voedt juist de ontspanning en stilte. Sommige mensen zullen dus kunnen genieten van die vrouwelijke energie.
We kunnen in ieder geval vaststellen dat diegenen die het effect van de volle maan voelen, eigenlijk allemaal op hun eigen manier reageren. Maar 1 ding is zeker: Een volle maan heeft iets spannends, iets mystieks. En hoewel het nooit wetenschappelijk is bewezen, ben ik er van overtuigd dat we beïnvloed worden door die mooie felverlichte bol aan de donkere sterrenhemel. Alvast welterusten voor vanavond.