He Tao Ren ofwel Walnoot

Van oorsprong komt de noot uit centraal Azië. Alexander de Grote schijnt hem meegenomen te hebben, waarna de Romeinen de noot in Europa geïntroduceerd hebben. Sindsdien is hij erg gewild, niet alleen vanwege de vruchten (de walnoten) maar zeker vanwege het hout van de boom wat graag gebruikt wordt in de meubelindustrie. Van de noten wordt ook walnootolie gemaakt. Deze fijne olie is vooral geschikt om koud te gebruiken in salades of sauzen. Wanneer hij verwarmd wordt, wordt hij namelijk bitter.
De Chinese geneeskunde heeft de walnoot ingedeeld bij de yang tonifierende kruiden. Hij heeft verwarmende eigenschappen, heeft een zoetige smaak en versterkt met name de nieren, vult de Jing aan en versterkt de rug en knieën. Hij werkt tevens licht laxerend dus mocht je op dat gebied iets merken na het eten van walnoten, dan kan dat kloppen. Om die reden wordt het overigens aangeraden om walnoten te eten wanneer je een wat moeilijke stoelgang hebt. En ondertussen voed je je lichaam met nog veel meer gezonde stofjes:
Westers gezien is ook al erkend dat deze noot erg gezond is. Hij bevat veel anti-oxidanten, waaronder vitamine E. Verder bevat de noot mineralen zoals kalium, mangaan, koper, calcium en magnesium. En ook de gezonde Omega-3 vetten zitten in de noot. Dit maakt dat de noot erg goed is voor de hersenen, ze lijken er zelfs op. En dit is weer makkelijk te verklaren vanuit de TCG omdat de nieren ook een rol spelen bij de voeding van 'het merg'; de hersenen. Vanuit de Griekse mythologie is de notenboom het symbool van de wijsheid. En zo zie je dat alles weer mooi bij elkaar komt.
In ieder geval is deze noot (net zoals veel andere noten) een erg gezond alternatief voor een hartige snack.