Supermaan in aankomst!

Misschien weten jullie al wat een Supermaan is omdat we deze vorig jaar ook al een paar keer langs hebben zien komen. De supermaan is Super omdat de maan het dichtst bij de aarde is. Hierdoor lijkt hij een stuk groter en geeft hij zo'n 30% meer licht.
We spreken van een Blauwe maan wanneer het de tweede volle maan in de maand is.
En als laatste maar niet de minste, hebben we ook nog eens te maken met een bloedmaan. Een bloedmaan krijg je te zien als de aarde precies tussen de zon en de maan staat. Het is dus een maansverduistering waarbij de schaduw van de aarde op de maan valt, waardoor deze een rode gloed krijgt.
Een bijzonder en zeldzaam fenomeen voor de liefhebbers. De laatste keer dat we deze "3 op een rij" hadden was op 31 maart 1866

Astrologen geloven dat deze combinatie van manen een bijzonder effect hebben: Met volle maan houd je je al wat meer dan normaal bezig met (intieme) relaties, je thuis en je familie. Bij een maansverduistering is dat nog wat sterker en er wordt gezegd dat dit een sterke invloed heeft op je persoonlijke leven. De combinatie die op 31 januari te zien is, zorgt er voor dat je een objectieve kijk kunt hebben op je eigen relaties. Eventuele disbalansen in die relaties zijn ineens een stuk duidelijker te zien. 
Bovendien zorgt het 'weg raken' van de maan, dat je je emoties kunt 'resetten' en de emotionale bagage van de afgelopen 6 maanden op kunt ruimen. Dat klinkt niet slecht...

Samenvattend kan je zeggen dat deze Super-Blauwe-Bloedmaan maakt dat deze onze aandacht zal leiden naar een moment om te kijken of je de juiste balans in je leven hebt. Balans tussen werk en familie, kinderen en carrière of bijvoorbeeld de balans tussen goed voor jezelf zorgen en voor anderen zorgen. Onthou dat door vertrouwen te hebben en te geloven in jezelf,  je de juiste balans zult vinden. 

En mocht je daar hulp bij nodig hebben, dan kunnen Chinese Geneeswijzen je daar prima bij ondersteunen.