2018: Het jaar van de Hond

2017 was het jaar van de Haan. Een jaar met veel onrust, conflicten, haantjesgedrag en spanningen. We zijn toe aan wat balans, meer rust en even op adem komen. Dat gaat lukken in 2018, het jaar van de Hond waar het element Aarde zijn invloed op uit zal oefenen.
De Hond kennen we als trouw, loyaal en verdraagzaam. Als iets ze niet zint, dan kunnen ze defensief worden. Deze karaktertrek zorgt echter ook voor de waakzaamheid die we weer nodig hebben bij het verdedigen van onze idealen zoals vrijheid en tolerantie.
Het wordt een jaar waarin we beter naar onze idealen gaan luisteren en we beter gaan samenwerken. Dit zorgt niet alleen voor meer harmonie, maar ook voor extra inkomsten. En hoewel dat voor ons allemaal welkom is, heeft onze economie dat ook nodig. Deze heeft namelijk aardig wat schade geleden door individuen en/of organisaties die elkaar hebben tegengewerkt of alleen maar voor het grote geld gingen. Het zal een jaar worden van rust waarbij hard werken zich uiteindelijk zal uitbetalen.
Een ander element dat dit jaar een rol speelt, is het element Vuur. Dit element zorgt dat alles vermenigvuldigd wordt. Goed wordt dus beter maar slecht wordt ook slechter. Contrasten zullen dus groter worden. Gelukkig zullen er dit jaar meer goede, dan slechte dingen gebeuren.

Contrasten
2018 is het jaar van feesten, geluk in carrière en goede investeringen. Het wordt een jaar voor nieuwe zakelijke kansen, verhoogde cashflow, het opbouwen van een goede reputatie en een hoge sociale status. We zullen ook allemaal meer zin hebben om vaker feesten te organiseren, te vieren en te genieten van het leven. Daar tegenover staat dat onze behoefte aan intimiteit en huiselijkheid ook zal toenemen. Ook hier zie je het contrast weer terug.
Contrast is ook te vinden in de eigenschappen van de Hond: Dit jaar van de Hond brengt loyaliteit en eerlijkheid met zich mee, maar in sommige situaties zal het onvermogen om nieuwe mensen te vertrouwen opspelen. En hoewel we veel zin hebben om te feesten zal een gebrek aan verlangen naar sociale contacten en een neiging om te liegen ook tot uiting komen.
Er wordt voorspeld dat acties in de gezondheidszorg maken dat de mens weer meer centraal komt te staan, goed nieuws! De ontwikkelingen van nieuwe technologie zal ook een boost krijgen dit jaar en omscholing zal  een belangrijk thema worden omdat er genoeg werk is, maar niet genoeg mensen met de juiste kennis. Daarnaast zullen er ook meer conservatieve normen en waarden worden uitgedragen, en zoeken we naar een betere balans voor de aarde waarop we leven.

Al met al zal het een boeiend jaar worden met veel contrast, idealen die in 2018 weer een grotere rol gaan spelen, samenwerking geeft meer zin aan ons leven en de behoefte aan intimiteit en huiselijkheid zal toenemen.
Ik ben benieuwd!