Slecht nieuws, Goed nieuws?

Vandaar dat ik eens wilde filosoferen over ons "nieuws" en hoe het ons beïnvloed en wat we er aan zouden kunnen doen.
Een btje theorie: Iedereen zal het met me eens zijn wanneer ik zeg dat een klusje beter gaat wanneer je je daar voor inzet en je er op concentreert. In mijn tak van sport (TCG) vertalen we dat als "daar waar onze aandacht is, is de energie". 
Laten we deze stelling eens nemen en toepassen op de stroom van (negatief) nieuws die we elke dag weer krijgen. Stel je voor: 
Al dat negatieve nieuws komt op ons bordje en wordt gelezen, gehoord en besproken. En je ziet het al aankomen: Al die negativiteit krijgt dus onze energie. Die negativiteit wordt dus gevoed met onze energie...En dat wat je voedt, dat gaat groeien! Hmmmm, dat klinkt niet goed, toch?
Maar wie voelt zich nu lekker met allerlei negativiteit om ons heen? We voelen ons toch allemaal beter wanneer we vrolijke dingen zien, blije mensen, lichte kleuren, zon, warmte, geluk, enzovoorts...

Ik heb dan ook een voorstel: Laten we naast al het negatieve nieuws dat we elke dag weer te horen krijgen, ook de andere kant van het nieuws aandacht gaan geven. Er zijn zat leuke berichten te vinden, echt waar. De populariteit van FB zal zeker te maken hebben met het feit dat we vaker leuke dingen delen dan de minder leuke dingen. 
Dus wie doet er mee? Wees lief voor jezelf en gun je elke dag ook die portie goed nieuws. Kijk bijvoorbeeld eens op:

  • https://www.goednieuws.com/
  • http://www.happynews.nl/
  • http://positief-nieuws.nl/
  • https://theoptimist.nl/ of https://theoptimist.nl/daily/
  • https://zininvandaag.kro.nl/ en zelfs de NOS heeft een deel waar ze het positieve(re) nieuws delen: 
  • https://nos.nl/nieuws/opmerkelijk/

We zullen de wereld er niet direct mee veranderen, maar we voelen ons in ieder geval wat beter. En dat is al een prima begin!