De nieuwe Privacywet

Deze nieuwe AVG heeft als doel mensen meer rechten te geven over de verwerking van hun persoonsgegevens. Zo hebben jullie het recht in te zien welke persoonsgegevens bedrijven opslaan en bestaat het zogenoemde recht op vergetelheid. De nieuwe wet bepaalt ook dat voor alle persoonsgegevens die verwerkt worden, een gespecificeerd doel moet zijn vastgelegd. Zomaar persoonsgegevens opslaan is dus niet meer toegestaan. De komst van deze wet heeft alle bedrijven eigenlijk gedwongen om alles eens goed op een rijtje te zetten.
De afgelopen maanden ben ik druk bezig geweest om alle regels uit te zoeken, toe te passen en vast te leggen dat ik aan de regels voldoe. En eigenlijk is het wel eens goed om kritisch naar je procedures en veiligheid te kijken. Gelukkig blijkt dat ik het altijd al prima geregeld had. Op de achtergrond verandert er dus niet veel.
Op de voorgrond, in mijn communicatie, ben ik duidelijker over welke informatie ik opsla, waarom ik dat doe en wat ik er mee doe. Hiervoor heb ik een Privacy policy opgesteld. Je kunt deze terugvinden op de website.

Het geheel is nu bijna compleet en ik heb nog maar 1 ding nodig. Om jullie gegevens te mogen bewaren, is het belangrijk dat jullie me daar toestemming voor geven.
Om dit in goede banen te leiden en eenvoudig te houden, zal ik jullie in de komende week een mail sturen. Via deze mail is het mogelijk om toestemming te geven voor het vastleggen van jullie gegevens. Deze toestemming wordt weer vastgelegd in mijn systeem en hiermee voldoe ik volledig aan de AVG.

Ik hoop dat ik jullie hiermee hetzelfde vertrouwde gevoel heb gegeven als ik met mijn behandelingen geef.

Fijne dag!