Afvallen met TCG

We weten allemaal dat overgewicht het resultaat is van meer eten dan je nodig hebt. In de meeste gevallen klopt dit. Maar dit verklaart niet waarom sommige mensen aankomen terwijl ze weinig eten en veel water drinken en andere mensen kunnen eten wat ze willen zonder dat ze dikker worden!
In de TCG gaat men er niet van uit dat de hoeveelheid eten niet alleen bepaalt of je aankomt of afvalt. Het is belangrijker of je Maag en Milt wel goed werken.

De Milt verteert en absorbeert samen met de Maag al het eten en de voedingsstoffen die we innemen. De Milt zorgt ervoor dat de voedingsstoffen van de Maag naar alle andere organen verspreid worden. Daarnaast zorgt de Milt er ook voor dat alle overtollige vloeistoffen opgeruimd worden.
Werkt de Milt niet goed, dan zullen de vloeistoffen niet afgevoerd worden, maar omgezet worden in vetweefsel. Dat vetweefsel verzamelt zich rond je spieren en verpest daarmee je figuur. Maar het verzamelt zich ook rond je organen en in je bloed waar het vervelende problemen gaat veroorzaken (hoge bloeddruk, hoog cholesterol en hoog bloedsuiker) en uiteindelijk kan resulteren in hart- en vaatziekten.

Voor iedereen geldt dat de organen minder goed gaan functioneren naarmate we ouder worden. Dat verklaart ook waarom mensen vanaf hun 40ste makkelijker aankomen dan afvallen. Bij jonge mensen zijn het vaak de ongezonde eetgewoontes die de Maag en Milt frustreren, waardoor ze in gewicht toenemen.
Het gezonde gewicht voor een man is zijn lengte min 100, voor een vrouw is dat haar lengte min 105. Je mag hiervan 5 kilo afwijken.

Dus wat kunnen we doen om te zorgen dat onze Milt en Maag zo lang mogelijk goed blijven functioneren, wij op ons gezonde gewicht zitten en wij ons figuur zo lang mogelijk perfect kunnen houden?
Let op...hier komt het:
Neem 5-10 minuten pauze per uur, ontspan en doe wat lichte oefeningen. (Ik hoor je denken "Ja, dat gaat helpen...")
Maar veel belangrijker: Eet dingen die goed zijn voor je Milt en drink bijvoorbeeld Puér thee (die de Milt ondersteunt in het opruimen van overtollig vocht).

Hieronder volgen enkele (chinese) recepten om je Milt eens lekker te verwennen. Probeer elke dag een van de gerechten te eten om je Milt goed te ondersteunen. Volgens de bedenker van de recepten zijn de ingrediënten bij de beter gesorteerde supermarkten te krijgen.

Kruiden theëen
Chen Pi thee (thee van gedroogde mandarijnschil) - Verbetert de Milt en Leverfunctie, verdrijft toxines en drijft vocht af
Pu'er tea (chinese kruidenthee) - Ondersteunt de vertering, verdrijft vet, verdrijft vocht en werkt licht laxerend

Gerechten die je laten afvallen

Pap van Yi Mi of Yi Yi Ren (Chinese gort), Ingredienten: Yi Yi Ren (30g), suiker (honing)

Verbetert de Miltfuncties, verdrijft overtollig vocht, vermindert hoge bloeddruk en verlaagt het bloedsuikergehalte.

Recept:

1. Doe de Chinese gort in een pannetje ,et wat water en breng het snel aan de kook. Zet het vuur laag en laat het ca. 30 min koken totdat de gort zacht is.

2. Voeg wat suiker (honing) toe en roer het erdoor. Eet smakelijk!


Soep van witte pompoen met gedroogde garnalen, Ingredienten: gedroogde garnalen (15 g), witte pompoen (400g), reuzel (25 g), lente-ui (8g), kruidenzout en sesam olie.
Het verdrijft overtollig vocht, verdrijft toxines en gaat slijmvorming tegen.

Recept:

1. Was de gedroogde garnalen en week het in warm water. Pel de witte pompen en snij het in schijfjes.

2. Kook water in een pannetje, voeg de pompoen toe, de garnalen en het zout. Wacht 8-10 minuten en voeg dan de lente-ui, kruidenzout en sesamolie toe.

Eet smakelijk!

Voor de mensen die dit al teveel moeite vinden, ik kan jullie ook helpen met een kruidenformule die de Maag en Milt-energie ondersteunt.