Focus!

Zo ging ik er 3 weken geleden eens lekker voor zitten: De nieuwsbrief moest er weer uit, dus ik had tijd gereserveerd en probeerde ondertussen wat onderwerpen uit te kiezen waar ik het over zou hebben. Ja, welk onderwerp is nou leuk om te behandelen.... Ehm..... Eh....eh.....
Niets, maar dan ook niets bruikbaars kwam bij me op. De paar ideeën die ik kreeg, bleek ik al eens behandeld te hebben. En dus had ik nog steeds niets. Een duidelijk gevalletje van "Writers-Block", stagnatie en/of blokkade. Mijn creatieve energie stroomde even niet...
En ondertussen werd er om me heen hard gewerkt aan de laatste loodjes van mijn praktijkruimte. Probeer dan maar eens je gedachten bij een nieuwsbrief te houden. Welke kleur had ik ook alweer uitgezocht voor de verf? Gaat het wel goed met het plafond? Moet ik niet even gaan kijken? En voor ik het wist liep ik goedbedoelde aanwijzingen te geven aan vakmannen die prima wisten wat ze moesten doen. Binnen een dag waren de plafonds afgewerkt en lag de vloer er in. En toen zag ik mijn kans om eindelijk mijn ding te doen! Ik moest nog gordijnen regelen, de indeling van de praktijk bepalen, waar heb ik de dozen met spulletjes uit de praktijk eigenlijk gelaten? Enz, enz...
Nieuwsbrief? Welke nieuwsbrief... Lekker aan de gang in mijn eigen praktijkruimte die eindelijk zo ver af was, dat ik aan de gang kon! En dus heeft de nieuwe praktijkruimte al mijn tijd en aandacht opgeslurpt en heb ik jullie ernstig verwaarloosd. Sorry!

Maar ik had een goed excuus: Mijn Lever en Galblaas energie waren namelijk niet helemaal lekker in balans. (Zo, dat excuus heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord ;-)). De Lever energie wordt wel eens 'de Generaal' genoemd. Hij zorgt er voor dat alles geplanned en goed gecoördineerd verloopt. Bij een goed stromende Lever energie loopt alles op rolletjes, het stroomt en alles lijkt vanzelf te gaan. Je loopt over van de ideeën en schijnbaar moeiteloos geeft je ze vorm en sta je klaar om ze uit te voeren.
Nou, dat was bij mij dus niet echt het geval. Vooral het uitvoeren was een probleem.
Het kostte me moeite om het overzicht te bewaren en ik ging me bemoeien met dingen waar ik me helemaal niet mee hoefde te bemoeien. De plannen die ik eigenlijk moest maken en uitvoeren kregen geen aandacht en de plannen die al klaar lagen heb ik gemakshalve maar uitgevoerd.
De Galblaas energie helpt om weloverwogen beslissingen te nemen en bewuste actie te ondernemen. Dat leek redelijk te gaan, alleen heb ik me er wat makkelijk vanaf gemaakt door te kiezen voor de makkelijkste weg. De moed die zo kenmerkend is voor een gezonde Galblaas energie, bleek ergens in mijn schoenen te zitten waardoor ik een andere beslissing heb genomen dan dat ik had kunnen doen: Ik ben met de leukste dingen aan de gang gegaan en heb de moeilijkere dingen maar even genegeerd.

En dit alles heeft er dus voor gezorgd dat er geen Nieuwsbrief is verschenen in de afgelopen 4 weken. Nogmaals sorry hiervoor, maar inmiddels lijkt mijn Hout-element wat beter in balans te zijn: De energie stroomt weer, ik heb meer overzicht en kreeg ik (bijna) spontaan ideeën voor de onderwerpen van deze Nieuwsbrief.
Geniet van het mooie weer en je vakantie!