Wat gaat 2019 ons brengen?

Het jaar 2018 is voor veel mensen die ik spreek een mooi, maar ook best een intensief transformerend jaar geweest. Er waren veel onverwachte wendingen die ons allemaal op de plek hebben gebracht waar we nu zijn. En ik zei het al in mijn vorige nieuwsbrief; toeval bestaat niet en achteraf realiseer je je pas wat sommige gebeurtenissen je gebracht hebben.
Waarschijnlijk heb je in 2018 al verandering aangebracht in oude gedragspatronen die uit je jeugd kunnen komen. Denk hierbij aan het jezelf te veel wegcijferen, het anderen te veel naar hun zin willen maken, het over je grenzen laten gaan en het niet goed voor jezelf opkomen. Hierdoor kan het zijn dat relaties veranderd zijn of heb je relaties die niet meer bij je passen, losgelaten. Ook in jouw eigen gezin kan er meer balans gekomen zijn tussen de energie die je aan je gezin besteedt en de aandacht die je voor jezelf nodig hebt. Kijk maar eens waar jij een jaar geleden stond en waar je nu staat. Je kunt grote sprongen vooruit hebben gemaakt!
Deze positieve veranderingen gaan zich doorzetten in het komende jaar.

2019 gaat een bijzonder jaar worden waarin steeds duidelijker gaat worden wat jouw lotsbestemming is, op welk gebied jouw gaven en talenten liggen en hoe je deze gaat inzetten. Je gaat steeds meer kiezen voor wat jij wilt en kiezen voor hetgeen jou echt plezier brengt in je leven. Je wordt min of meer gedwongen door bepaalde gebeurtenissen om vernieuwing door te voeren en in beweging te komen.
Steeds meer mensen, die onzuivere bedoelingen hebben, gaan uit jouw leven verdwijnen. En er gaat ook steeds meer een verwijdering ontstaan tussen jou en de ander, wanneer de intensie van de relatie niet zuiver is.
Het wordt vooral een jaar waarin jouw (spirituele) ontwikkeling centraal staat. Sommigen gaan (verre) reizen maken om een nieuwe bestemming te vinden; de plek waar jij je echt thuis gaat voelen en meer kan gaan genieten van het leven. Maar je kunt ook bezig zijn met het volgen van een opleiding om je te verdiepen en te specialiseren in hetgeen jou echt interesseert. Met deze kennis kan je anderen helpen of deze gebruiken voor het uitvoeren van werkzaamheden. Je zult zien dat er oplossingen komen voor eventuele problemen die er zijn, zodat het realiseren van jouw plannen mogelijk wordt gemaakt.

Vroeg in dit jaar zal er in onze samenleving te merken zijn dat er verandering op komst is. Er zullen meer protesten en opstanden zijn, de samenleving vraagt om een verandering in de gevestigde orde. Hierdoor kunnen de nodige spanningen, ruzies en drang naar vrijheid ontstaan.
Het gaat een jaar worden waarin we hard aan onszelf kunnen gaan werken, hier af en toe in vastlopen en gefrustreerd raken, maar uiteindelijk (in de zomer) gaat het als vanzelf lopen zoals we zouden willen. 2019 is een jaar waarin we veel positieve energie kunnen ontvangen die ons optimistisch zal stemmen. Er zullen grote stappen vooruit gemaakt gaan worden waarbij we alle steun zullen ontvangen van 'het Universum'. En er zullen altijd oplossingen komen voor alle moeilijke situaties die op ons pad gaan komen.
Je mag je dus voorbereiden op een fijn, positief en optimistisch jaar vol verrassende wendingen en doorbraken!

Ik heb er zin in!