10 regels voor in de slaapkamer

Feng Shui is de leer van de juiste plaatsing van artikelen, inclusief meubels, in je huis waarmee een gebalanceerde en harmonieuze omgeving wordt gecreëerd die de gezondheid bevordert, rijkdom verhoogt en geluk brengt.
Je kunt je hele huis laten ontwerpen volgens de feng shui-principes, maar omdat rust de basis is voor een gezond leven en de slaapkamer hierin een grote rol speelt, zijn deskundigen het erover eens dat dit de belangrijkste kamer is om mee te beginnen. We gaan eens kijken wat de basisregels zijn voor de inrichting van onze slaapkamer, zodat we een optimaal resultaat krijgen!

1. Gelijke ruimte
Eén van de meest gemaakte fouten is dat er geen gelijke ruimte is langs beide kanten van het bed. Zorg er dus voor dat er aan beide zijden van het bed evenveel ruimte is, maar zorg er ook voor dat er een aardingsenergie is. Aan elke kant een nachtkastje met lamp (beide hetzelfde) zou hiervoor moeten zorgen. Doe je dit niet, dan stroomt de Qi niet gelijkmatig door de kamer waardoor dit kan leiden tot relatieproblemen en fysieke en mentale gezondheidsproblemen.

2. Je bed en de deur(en)
Deuren spelen een grote rol in de feng shui en zijn symbolisch voor een heleboel dingen. Als vuistregel kan je aanhouden dat het bed zo ver mogelijk bij deuren vandaan moet zijn. Het is ook belangrijk dat het bed niet op één lijn staat met een deur (slaapkamer, badkamer of kast) omdat er anders te veel Qi naar het bed stroomt.
In alle gevallen, dus ook als het bed niet goed is uitgelijnd, moet de deur altijd zichtbaar zijn - Dit geeft je de mogelijkheid om letterlijk te zien en te voelen wie en welke kansen naderen. Bovendien wordt aangenomen dat een directe gezichtslijn naar de deur zorgt dat je dag begint met een gevoel van controle.

3.Vermijd rommel
Te veel rommel betekent dat de Qi niet kan circuleren in je slaapkamer en dit kan weer intimiteits- en gezondheidsproblemen veroorzaken. Zorg ervoor dat het gebied rondom je bed schoon is en vrij is van losliggende rommel. Ook te veel boeken die rondslingeren, kunnen de rust in de slaapkamer verstoren door de ruimte eruit te laten zien en te laten lijken alsof het een werkplek is. Een paar boeken zijn prima, maar heb je er (veel) meer, dan zou je die in een andere kamer moeten neerzetten.

4. Geen TV!
Televisies worden beschouwd als een ongezonde toevoeging aan je slaapkamer. Ze creëren niet alleen ongezonde magnetische velden die de slaap verstoren, ze houden je ook afgeleid en zorgen ervoor dat de slaapkamer geen plek van ontspanning is. Dit geldt ook voor bureaus. Mocht je het bureau niet kunnen verplaatsen, bedek het dan met een laken wanneer je gaat slapen.

5. Planten of bloemen in de slaapkamer?
Yang hoort bij actie, interactie, activiteit en licht. Dit zijn geen van allen aspecten die je de broodnodige rust geven in je slaapkamer. Planten zijn Yang en zijn dus niet geschikt om in je slaapkamer te plaatsen. Hun hoge energie en interne activiteit zitten de rust die nodig is in de weg. Het is dus beter om alle planten en bloemen uit de kamer te houden. Als je ze toch in je slaapkamer wilt houden, probeer ze dan uit de zichtlijn te houden als je in bed ligt.

6. Het hoofdeinde van je bed
's Nachts heeft je lichaam goede rugdekking, bescherming en ondersteuning nodig om uit te rusten en te herstellen van het werk en de stress van de dag. Volgens de Feng shui zijn massief houten hoofdeinden het beste. Je kunt het gewoon stofferen, dan heb je naast het ondersteunende ook het zachte erbij.
Experts waarschuwen dat het niet raadzaam is om het bed onder een raam te plaatsen. Staat je bed onder een raam, dan raak je geleidelijk aan je persoonlijke energie kwijt omdat het raam geen ondersteuning of bescherming biedt.

7. Het matras
Ook in de Feng Shui is de kwaliteit van de matras super belangrijk. Hoe beter je 's nachts uitrust, hoe beter je bent voorbereid op je dag. Kies je matras verstandig en zorg ervoor dat het stevige ondersteuning biedt.
Koop nooit een gebruikte matras. Niet alleen omdat het niet helemaal hygiënisch is, maar er wordt ook geloofd dat de energie van vorige eigenaren in de matras is verzameld en je hebt geen idee wat voor soort energie het kan zijn.

8. Hoogte van het bed
De hoogte van het bed is belangrijk omdat het zorgt voor een soepele energiestroom onder het bed door. Zorg dus dat je bed hoog genoeg van de grond is om de Qi te kunnen laten circuleren. Bedden met opslag onder het bed worden beschouwd als slechte feng shui-keuzes, omdat er geen ruimte is om Qi te laten stromen.

9. Spiegels
Feng shui-experts waarschuwen dat spiegels in een slaapkamer je slaap kunnen verstoren en ruimte voor ontrouw kunnen uitlokken. Spiegels worden ook als te energiek beschouwd voor een ruimte waar je tot rust zou moeten kunnen komen. Mocht je de spiegel nergens anders kwijt kunnen, plaats hem dan achter kastdeuren of drappeer er stof overheen wanneer je de spiegel niet gebruikt.

10. Water
Verwijder alle items die water bevatten of waar water op afgebeeld is uit je slaapkamer. Dit kunnen aquariums, waterfonteinen maar ook foto's van meren of rivieren zijn. Water wordt als negatief beschouwd en kan mogelijk financieel verlies of diefstal uitlokken. Ook waterbedden zijn helaas een Feng Shui nachtmerrie. Ze bieden geen stabiele ondergrond en er wordt gezegd dat slapen op water armoede symboliseert.

Ik hoop dat deze 10 regels je een beetje helpen om beter te slapen. Mocht je meer ondersteuning nodig hebben, dan kun je altijd bij me terecht voor een consult.