Groen!

In het kader van bewegen om je energie te laten stromen, ben ik de afgelopen weken vaker buiten te vinden. Zeker nu ik zo makkelijk de Maashorst op wandel, geniet ik met volle teugen.
Het mooiste is dat er een enorme explosie van ‘groen’ is geweest sinds het weer een btje geregend heeft. Prachtig om te zien dat alle bomen, struiken, gras en andere planten in hele korte tijd van kaal naar allerlei prachtige schakeringen van groen transformeren!
Wie in mijn praktijk is geweest weet dat ik dol op groen ben, dus dit is genieten voor mij. Elke keer dat ik lekker tussen al dat mooie groen gewandeld heb, kom ik weer opgeladen thuis.
Groen is de kleur die je Lever energie voedt en laat stromen. Het is de kleur van de Lente, het jaargetijde waarin een enorme kracht schuilt. Alles wat in de winter diep in slaap was of zich teruggetrokken had, komt onder de invloed van de lente-energie weer tot leven. En niet op de manier waarop een boterham ontdooit, lekker op z’n gemakje. Nee, de lente-energie laat alles exploderen! Alles wat kan groeien neemt een enorme sprint en ontploft bijna letterlijk. En zo kan het zijn dat het kale bos binnen 2 dagen getransformeerd is naar een prachtige groene oase waar ineens ook allerlei beestjes weer rondwandelen, vliegen of kruipen.

En daar probeer ik zo vaak mogelijk van te genieten. Dus als je een half uurtje over hebt, ga dan lekker naar buiten en laat je opladen door die frisse, nieuwe, groene en krachtige lente-energie!