Een helder hoofd

De volgende punten gaan je helpen om je hoofd weer helderder en minder duf te maken. Hoe regelmatiger je ze behandelt, hoe beter het resultaat is.

1. Bai Hu
Dit punt zit letterlijk op het topje van je hoofd. Je vindt het door vanaf de bovenste puntje van je oren een lijn recht naar boven te trekken, naar het topje van je hoofd. Dit punt kun je zachtjes masseren of er voorzichtig met je vingertoppen een trommelende beweging op maken.

2. Si Shen Cong
Ook deze 4 punten zijn weer heel makkelijk te vinden; ze zitten namelijk om het vorige punt heen. Steeds op een duim dikte afstand en dan in een kruispatroon rondom punt 1. Ook deze punten kun je weer masseren of zachtjes kloppen.

3. Yong Quan
Dit punt wordt ook wel ‘bubbling spring’ genoemd en is een mooie tegenhanger van de punten op je hoofd. Dit punt zit namelijk onder je voet en het zorgt ervoor dat je bronenergie weer lekker gaat stromen. Ok, het is lastig te bereiken wanneer je op je werkplek je schoenen niet uit kunt doen, maar als je thuis deze punten regelmatig masseert en dan goed voelt hoe het voelt, dan kun je op kantoor gewoon denken aan deze punten en het gevoel weer oproepen. Immers: energie gaat daar waar de aandacht is...

Deze zes punten zijn een geweldige manier om heel eenvoudig en snel je focus weer terug te krijgen en je hoofd weer helder te maken. Succes!