Corona nasleep

Toen ik meer informatie zocht over welke klachten er zoal lang (tot wel 3 maanden) blijven bij ex-Corona patiënten, kwam er deze top 10 uit:

  1. Vermoeidheid (87,8%)
  2. Kortademigheid of benauwdheid (74,2%)
  3. Druk op de borst (45,4%)
  4. Hoofdpijn (39,8%)
  5. Spierpijn (36,2%)
  6. Pijn tussen schouderbladen (35,2%)
  7. Hartkloppingen (32,7%)
  8. Verhoogde hartslag in rust (30,1%)
  9. Duizeligheid (28,6%)
  10. Hoesten (28,3%)

Je kunt als ex-Coronapatiënt bij de fysiotherapeut terecht en krijgt deze zorg ook vergoed vanuit de basisverzekering. Maar als je een alternatief zoekt, is de Traditionele Chinese Geneeskunde zeker een goede keuze.
Vanuit de TCG wordt Corona gezien als een zware belasting van de Long- en Milt-energie. Beiden hebben o.a. te maken met het omzetten van voeding in energie en de verdeling van energie in je lichaam. Het is dus niet vreemd dat vermoeidheid met stip boven aan het lijstje staat.
De kortademigheid, druk op de borst, pijn tussen de schouderbladen en het hoesten kan allemaal met de Long-energie te maken hebben. De spierpijn en duizeligheid kunnen met de Milt-energie te maken hebben en de overige klachten worden veroorzaakt doordat de energie verkeerd verdeeld is. Maar dit is wel heel vereenvoudigd weergegeven. Wanneer je bij een TCG-therapeut komt, zal hij/zij meer details willen weten zodat er een duidelijke diagnose en behandelplan gemaakt kan worden.

De benadering van TCG is dus totaal anders dan die van de reguliere geneeskunde. En dat zorgt er nou juist voor dat er in veel gevallen sneller en beter resultaat wordt bereikt. Je bent bij mij van harte welkom om te kijken of Shiatsu, eventueel tijdelijk ondersteund met Chinese kruiden, je kan helpen om de lang aanhoudende klachten na Corona voor eens en altijd op te lossen.
Ik hoop na 9 februari weer aan de slag te mogen en heel veel van de ex-Corona patiënten te gaan helpen om weer beter in hun vel te komen zodat ze hun leven weer op kunnen pakken!
Hopelijk tot dan!