Ons wijze lichaam

Ik had het in mijn laatste nieuwsbrief over het vermogen van ons lichaam om zichzelf te genezen. Dat klinkt misschien zweverig, maar ons lichaam doet dit duizenden keren per dag! Elk stapje dat mis gaat in een intern proces, elke cel die wordt opgeruimd, elke cel die wordt aangemaakt, is een onderdeel van dit zelf-genezend vermogen.

En omdat ons lichaam zo wijs is, geeft het ook zelf aan waar het behoefte aan heeft. Het is aan ons om deze ‘hints’ van ons lichaam te begrijpen.
Op het moment dat je honger hebt, geeft je lichaam aan dat het energie nodig heeft. Heb je dorst, dan heeft je lichaam vocht/water nodig. Ben je moe, dan heeft je lichaam rust nodig, enz.

Maar je lichaam geeft ook andere signalen. Tijdens een behandeling bijvoorbeeld.
En de techniek die ik sinds kort beheers, de Central Channel Release (CCR), maakt gebruik van de signalen die jouw lichaam geeft wanneer ik kleine simpele tests doe.
Het mooie van deze tests is dat deze als het ware buiten je hoofd om gaan. Je lichaam is het enige dat antwoord geeft op de testjes die ik doe. En dat maakt dat de informatie die jouw lichaam geeft, niet gekleurd of beÏnvloed wordt door je gedachten, je meningen of je verstand. En omdat je lichaam andere dingen weet dan je hoofd, is deze manier van werken perfect om ook op on(der)bewust niveau aan het werk te gaan.

Dat klinkt goed, toch? Maar wat is CCR nou precies:

CCR is een gevorderde Shiatsu-techniek die gericht is op het vrijmaken van spanning in het centrale kanaal dat zich langs je wervelkolom bevind. Dit centrale kanaal wordt gezien als een belangrijke geleider voor de stroom van energie door ons lichaam. Blokkades en disbalans in dit kanaal kunnen leiden tot fysieke en emotionele problemen.

Door middel van een specifieke aanraking krijgt je lichaam de kans om vastgezette spanning (en dus stagnatie van energie) weer los te laten. Het krijgt weer ruimte om de energie te laten stromen en hiermee zichzelf te herstellen. Dit kan je voelen aan een betere vitaliteit, helderheid en balans.

En zo gebruik ik naast de bekendere Shiatsu-technieken, nog een techniek waarmee ik je lichaam kan helpen om zichzelf te herstellen.

Maar wanneer kun je CCR gebruiken?
Wanneer je een algemeen gevoel van spanning of stijfheid in je lichaam hebt of wanneer je specifieke gebieden van pijn of ongemak hebt, is het zeker de moeite waard om CCR te proberen. Verder kan CCR gunstig zijn wanneer je last hebt van stress, angst, rugpijn, hoofdpijn of fibromyalgie. Het kan ook helpen om de bloedsomloop te verbeteren, je flexibiliteit te vergroten en je lekkerder in je vel te laten zitten.

Dit delen:

Vind ik leuk:

Vind-ik-leuk Laden...