Hoe gaat het in zijn werk...

In mijn praktijk behandel ik mensen uitsluitend op afspraak. Afhankelijk van de gekozen behandeling duurt het consult een half uur tot maximaal een uur. De eerste afspraak duurt meestal wat langer omdat we dan diep op de klacht(en) in zullen gaan. Het is voor mij belangrijk om zoveel mogelijk informatie te krijgen, zodat ik een zo goed mogelijk beeld van de klacht heb en de behandeling ook goed kan laten aansluiten. Alle informatie die u geeft wordt uiteraard strikt vertrouwelijk behandeld.
Tevens zal ik ook een tong-, pols- en eventueel een buikdiagnose doen om aanvullende informatie te verzamelen.
Aansluitend wordt met de behandeling begonnen. De massages worden gegeven op een traditioneel Japans matras (futon) dat op de grond ligt. Shiatsu kan gewoon over de kleding heen gegeven worden. Het is daarom belangrijk om tijdens de behandeling loszittende (liefst katoenen) kleding te dragen (bijv. een joggingbroek en T-shirt).
Aan het einde van het consult bespreken we kort hoe we beiden de behandeling hebben ervaren.
Tijdens de behandeling kan ik naast Shiatsu-technieken ook gebruik maken van andere technieken zoals moxa of cupping. Dit hangt af van uw klachten en hoe u reageert op de behandeling.
Daarnaast is het mogelijk om de Shiatsu behandeling te ondersteunen met Chinese Kruiden. Elke keer wanneer u de kruiden inneemt, krijgt u als het ware een mini-behandeling en wordt uw lichaam gestimuleerd om de eigen balans terug te vinden.

Shiatsu behandeling

Dit delen: