Lente = Hooikoorts!

Jippie! Het is weer lente….
Maar voor velen van jullie betekent dat ook het seizoen van Hooikoorts. Niezen, snotneuzen, dikke ogen, tranende ogen, jeuk, moe, noem het maar op. Het hoort er allemaal bij. De medicijnen die je kunt slikken maken je nog meer moe en gooien vanalles in de war zodat je de hele dag honger hebt en meer eet dan je nodig hebt.
Chinees gezien wordt de allergie voor alles wat er nu door de lucht zweeft, veroorzakt door een disbalans in de Lever energie, gecombineerd met een zwakke Long energie en een verstoord afweermechanisme.
Heb jij ook last en zou je het graag zonder medicijnen willen proberen? Kom dan eens langs voor een kruidenconsult. Er zijn meerdere standaard formules die je symptomen kunnen verminderen en je verlichting kunnen geven.
Daarna kunnen we werken aan de echte oorzaak van het probleem, zodat je er volgend voorjaar minder last van zult hebben. Want eigenlijk zijn we nu al te laat: Hooikoorts kun je het beste in het najaar behandelen, zodat je lichaam na de winter klaar is voor de lente…

Hoewel hooikoorts het best te behandelen is in de winterperiode, is er ook nog een trucje dat je kan helpen wanneer je al last hebt. Je hebt er 6 vingers voor nodig, enige vingerbehendigheid en je gezicht. Doe je mee?

De 6 punten die we gaan gebruiken, zitten in het gebied waar hooikoorts patienten het meeste last hebben: rond de ogen en de neus.
Ik heb het over: Dikke Darm 20, Maag 2 en Blaas 2.

Dikke darm 20 ligt in een kuiltje net naast beide neusvleugels.
Druk schuin omhoog, in de richting van je oog aan de andere kant.
Dit punt maakt dat je verstopte neus weer open gaat en je reuk weer hersteld wordt. De chinese naam voor dit punt betekent “welkom geur”, dus dat zegt genoeg. 

Maag 2 ligt midden onder je oogkas, Zo’n beetje ter hoogte van je jukbeen, ook weer in een kuiltje. Druk deze punten omlaag, richting je mond.
Dit punt helpt bij pijnlijke, rode en jeukende ogen.

Blaas 2 ligt ook rond je oog, maar nu erboven.
Het punt ligt op het begin van je wenkbrauw, in een kuiltje.
Druk deze punten omhoog, richting je kruin. Dit punt helpt bij een verstopte neus en vermindert rode en gezwollen ogen.

Je kunt proberen om alle punten tegelijk te drukken, met 2 handen en 6 vingers tegelijk. Ik kan me voorstellen dat dit niet direct lukt. Blijf proberen, maar als het niet lukt is het geen probleem om de punten een voor een te behandelen.

Als toegift heb ik nog een punt dat je lichaam helpt om al het snot en nattigheid op te ruimen. Het punt is Milt 5 en zit op je voet:

Het punt zit aan de binnenkant van je enkel, net onder de knobbel.
Ook hier zit een kuiltje en daarin bevindt zich het punt dat je gaat helpen om minder snotterig te zijn.

Ik ben benieuwd of je het je helpt. Laat je me het weten?
Sterkte!

Dit delen:

Vind ik leuk:

Vind-ik-leuk Laden...