Hoe gaat het in zijn werk...

In mijn praktijk behandel ik mensen uitsluitend op afspraak. Afhankelijk van de gekozen behandeling duurt het consult een half uur tot maximaal een uur. De eerste afspraak duurt meestal wat langer omdat we dan diep op de klacht(en) in zullen gaan. Het is voor mij belangrijk om zoveel mogelijk informatie te krijgen, zodat ik een zo goed mogelijk beeld van de klacht heb en de behandeling ook goed kan laten aansluiten. Alle informatie die u geeft wordt uiteraard strikt vertrouwelijk behandeld.
Tevens zal ik ook een tong-, pols- en eventueel een buikdiagnose doen om aanvullende informatie te verzamelen.
Aansluitend wordt met de behandeling begonnen. De massages worden gegeven op een traditioneel Japans matras (futon) dat op de grond ligt. Shiatsu kan gewoon over de kleding heen gegeven worden. Het is daarom belangrijk om tijdens de behandeling loszittende (liefst katoenen) kleding te dragen (bijv. een joggingbroek en T-shirt).
Aan het einde van het consult bespreken we kort hoe we beiden de behandeling hebben ervaren.
Tijdens de behandeling kan ik naast Shiatsu-technieken ook gebruik maken van andere technieken zoals moxa of cupping. Dit hangt af van uw klachten en hoe u reageert op de behandeling.
Daarnaast is het mogelijk om de Shiatsu behandeling te ondersteunen met Chinese Kruiden. Elke keer wanneer u de kruiden inneemt, krijgt u als het ware een mini-behandeling en wordt uw lichaam gestimuleerd om de eigen balans terug te vinden.Praktijkruimte.

Chinese kruiden


In de Traditionele Chinese Geneeswijzen hebben kruiden altijd een grote rol gespeeld. Al vanaf het begin zijn kruiden diepgaand bestudeerd en vanaf het jaar 100 na Chr. ook beschreven in inmiddels klassieke werken. Deze kennis is de basis van de Chinese kruidengeneeswijze.

Chinese kruiden worden nooit alleen voorgeschreven, maar altijd gecombineerd tot combinaties; kruidenformules. Hierin versterken de kruiden elkaars werking en zal deze beter zijn dan van losse kruiden. Wanneer de kruiden op basis van de juiste diagnose geselecteerd zijn, zullen deze een krachtige ondersteuning zijn van elke andere gekozen Chinese geneeswijze, dus ook Shiatsu.

Een Chinese kruidenbehandeling betekent dat je 2-3 maal per dag kruiden inneemt tot de klacht verbeterd/verholpen is. Elke dag gebruik je een aantal schepjes, die je kunt oplossen in een beetje water.
Vervolgconsulten (telefonisch of in de praktijk) zijn in het begin wekelijks en gaan over in 2 wekelijks consulten. Wanneer de symptomen/klachten tijdens het verloop van de behandeling veranderen, wordt de receptuur aangepast.

Ik werk met kruidengranulaten die volledig volgens westerse richtlijnen (volgens GMP richtlijnen) geproduceerd zijn. Deze formules zijn dus gegarandeerd zuiver en vrij van zware metalen, pesticiden of andere vervuilingen.

Paddenstoelen en andere kruiden

TReishiijdens de lockdown in maart 2020 ben ik me meer in gaan lezen in andere kruiden. Ik maakte kennis met een aantal paddenstoelen en zwammen. Zo ook een aantal die al bekend zijn in de Chinese geneeskunde, waaronder Reishi en Cordyceps. Deze groep 'paddenstoelen' hebben unieke eigenschappen. De theorie is dat de paddenstoelen/zwammen/schimmels al eeuwenlang lang overleven doordat zij zich uitstekend aan kunnen passen aan de veranderingen in hun omgeving. Door de paddenstoelen in te nemen, ondersteun je je lichaam om ook beter om te kunnen gaan met de veranderende omgeving. Zo ondersteunen bepaalde combinaties erg goed bij stress en andere invloeden van buitenaf waar je lichaam moeite mee kan hebben.

Dit sprak mij zo aan, dat ik ben gaan experimenteren. En ik ben zo enthousiast dat ik vanaf oktober een kleine groep van deze kruiden te koop aanbied. De kruiden komen uit Amerika en voldoen dan ook aan alle strenge eisen die in Amerika gesteld worden aan supplementen. Ze zijn van het merk Anima Mundi, een klein label dat zeer verantwoord omgaat met de kruiden en hoe ze gewonnen en verwerkt worden.

Ik heb de volgende kruiden op voorraad:

  • Adaptogenic - Supercombinatie van 7 paddenstoelen, o.a. goed voor je immuunsysteem.
  • Curam - Een vit.C boost, o.a. goed voor huid, spijsvertering en gewrichten
  • Reishi - Ling Zhi, o.a. gebruikt ter ondersteuning van het immuunsysteem, mentale gezondheid en veel meer.
  • Chaga - Een superpaddenstoel. o.a. gebruikt als anti-oxidant, ontstekingsremmend, ondersteunend
  • Cordyceps -Ondersteunt energie huishouding, Nier energie, Leverfuncties, libido en slaap-stoornissen
  • Mangosteen Hibiscus - Natuurlijke bron van vit.C, antioxidant, beschermt de huid, ontgiftend, etc.

Moxa therapie

Moxatherapie is een techniek waarbij een staafje van het kruid Artemisia (Bijvoet) aangestoken wordt en boven bepaalde punten op de meridianen (boven de blote huid) wordt gehouden. Hiermee wordt er warmte naar binnen gebracht en warmte toegevoegd en/of energie gedeblokkeerd.

Moxa therapie