Hoe gaat het in zijn werk...

In mijn praktijk behandel ik mensen uitsluitend op afspraak. Afhankelijk van de gekozen behandeling duurt het consult een half uur tot maximaal een uur. De eerste afspraak duurt meestal wat langer omdat we dan diep op de klacht(en) in zullen gaan. Het is voor mij belangrijk om zoveel mogelijk informatie te krijgen, zodat ik een zo goed mogelijk beeld van de klacht heb en de behandeling ook goed kan laten aansluiten. Alle informatie die u geeft wordt uiteraard strikt vertrouwelijk behandeld.
Tevens zal ik ook een tong-, pols- en eventueel een buikdiagnose doen om aanvullende informatie te verzamelen.
Aansluitend wordt met de behandeling begonnen. De massages worden gegeven op een traditioneel Japans matras (futon) dat op de grond ligt. Shiatsu kan gewoon over de kleding heen gegeven worden. Het is daarom belangrijk om tijdens de behandeling loszittende (liefst katoenen) kleding te dragen (bijv. een joggingbroek en T-shirt).
Aan het einde van het consult bespreken we kort hoe we beiden de behandeling hebben ervaren.
Tijdens de behandeling kan ik naast Shiatsu-technieken ook gebruik maken van andere technieken zoals moxa of cupping. Dit hangt af van uw klachten en hoe u reageert op de behandeling.
Daarnaast is het mogelijk om de Shiatsu behandeling te ondersteunen met Chinese Kruiden. Elke keer wanneer u de kruiden inneemt, krijgt u als het ware een mini-behandeling en wordt uw lichaam gestimuleerd om de eigen balans terug te vinden.

.


Wat zijn de kosten?

                                   

 Prijs/duur  

Beschrijving

Shiatsu Ontspannings behandeling

€55,-
ca. 45 min

Een algemene Shiatsu massage die tot doel heeft om je helemaal te laten ontspannen. Ik maak hierbij gebruik van allerlei strekkings- en schuddingstechnieken die je spieren stimuleren om de spanning los te laten. Daarnaast gebruik ik een selectie van punten die de energie in de meridianen zal herverdelen waardoor de ontspanning als vanzelf zal volgen.

Shiatsu Klachtbehandeling  

€55,-
ca. 45 min

Een Shiatsubehandeling, specifiek toegespitst op jouw klacht(en). Op basis van jouw klacht(en) zal ik verschillende meridianen en punten behandelen zodat het herstellend vermogen van jouw lichaam wordt gestimuleerd om het evenwicht te herstellen en hiermee de klachten op te lossen.
Bij de eerste behandeling zal tevens een intakegesprek gepland worden.

Intake + Klachtbehandeling

€65,-
ca. 1 uur

Een uitgebreid intakegesprek waarin we diep op je klacht(en) ingaan zodat ik een juiste diagnose kan stellen en een behandelplan kan opstellen. Na het intakegesprek zijn er 2 mogelijkheden:
- Of je kiest voor een algemene Shiatsubehandeling waarmee jij kennis
  kunt maken met Shiatsu en ik kan kijken hoe je op Shiatsu reageert.
- Of ik ga kruiden voor je uitzoeken en bestellen. De eerste
  kruidenbestelling zit inbegrepen bij het consult.

Shiatsu Hoofd-Nek- Schoudermassage

€45,-
ca. 35 min

Een Shiatsubehandeling in zittende positie, waarbij de focus ligt op het hoofd, de nek en de schouders. Een massage die perfect is voor iedereen die een zittend beroep heeft en regelmatig last heeft van hoofdpijn, stijve nek, gespannen schouders en/of RSI-klachten.

Kruiden vervolgconsult

€35,-
ca. 30 min

Wanneer gekozen is voor behandeling met behulp van Chinese kruiden, is het belangrijk om regelmatig contact te houden om de werking van de kruiden te monitoren. Tijdens het vervolgconsult bespreken we of je effect hebt gemerkt van de kruiden, bekijk ik je tong nogmaals en doe ik nogmaals een polsdiagnose. Samen beslissen we hoe we verder gaan.

De kruiden die voorgeschreven worden, zijn niet inbegrepen bij de kosten van het consult (behalve de kruiden die bij een eerste consult besteld worden). Gemiddeld liggen de kosten voor kruiden rond de €25,-. Hier doet u ongeveer 2 weken mee.
Helaas vallen Chinese kruiden niet onder reguliere medicijnen en worden deze dus niet vergoed door uw verzekering.

U ontvangt uw factuur via de mail, waarna u deze factuur direct kunt doorsturen aan uw verzekeraar. Betaling binnen 2 weken na factuurdatum wordt zeer op prijs gesteld.

Sinds 1 april 2012 ben ik lid van beroepsvereniging Zhong. Dat betekent dat mijn behandelingen door bijna alle verzekeraars worden vergoed, mits u Alternatieve Geneeswijzen in uw pakket heeft opgenomen.

Kijk voor meer informatie op de website van uw verzekeraar.


Chinese kruiden


In de Traditionele Chinese Geneeswijzen hebben kruiden altijd een grote rol gespeeld. Al vanaf het begin zijn kruiden diepgaand bestudeerd en vanaf het jaar 100 na Chr. ook beschreven in inmiddels klassieke werken. Deze kennis is de basis van de Chinese kruidengeneeswijze.

Chinese kruiden worden nooit alleen voorgeschreven, maar altijd gecombineerd tot  combinaties; kruidenformules. Hierin versterken de kruiden elkaars werking en zal deze beter zijn dan van enkele kruiden. Wanneer de kruiden op basis van de juiste diagnose geselecteerd zijn, zullen deze een krachtige ondersteuning zijn van elke andere gekozen Chinese geneeswijze, dus ook Shiatsu.

Een Chinese kruidenbehandeling betekent dat je 2-3 maal per dag kruiden inneemt tot de klacht verbeterd/verholpen is. Elke dag gebruik je een aantal schepjes, die je kunt oplossen in een beetje water.
Vervolgconsulten (telefonisch of in de praktijk) zijn in het begin wekelijks en gaan over in 2 wekelijks consulten. Wanneer de symptomen/klachten tijdens het verloop van de behandeling veranderen, wordt de receptuur aangepast.

Ik werk met kruidengranulaten die volledig volgens westerse richtlijnen (volgens GMP richtlijnen) geproduceerd zijn. Deze formules zijn dus gegarandeerd zuiver en vrij van zware metalen, pesticiden of andere vervuilingen.


Moxa therapie

Moxatherapie is een techniek waarbij een staafje van het kruid Artemisia (Bijvoet) aangestoken wordt en boven bepaalde punten op de meridianen (boven de blote huid) wordt gehouden. Hiermee wordt er warmte naar binnen gebracht en warmte toegevoegd en/of energie gedeblokkeerd.

Moxa therapie

Cupping

Cupping is een methode waarbij een glazen bol wordt aangebracht op de huid. Hiermee wordt storende energie weggehaald van bepaalde punten. Met deze techniek kan bijvoorbeeld griep of verkoudheid heel effectief behandeld worden. Na cupping kan er lokaal een rode plek te zien zijn. Dit is normaal en deze zal na enkele uren tot dagen vanzelf verdwijnen.

Cupping